4 veckor idag

Hej alla glada läsare
Jag ber om ursäkt att jag inte hinner updatera min blogg så ofta. Men dagarn går och när Johanna sover passar jag själv på att vila eller plocka undan lite här hemma.

Men allt är bra och hon växer så det knakar känns det som. Vi ska tillbax till BVC den här veckan som kommer. Får se hur stor hon har blivit då.

Men en sak är säker hon är en lite söt Coca-Colar och passar bra i bodyn vi fick från jobbet. Idag ringde Mattias mig och sa att en kollega till honom hade plockat ihopp tjejkläder hemma så vi har fått en hel flyttkartong och en säck med kläder...herregud...TACK (även om jag vet att du inte läser min blogg)



Igår var vi även och köpte ett babygym (det hon ligger på ovan) och det är superkul tydligen att ligga på den. Inte för att jag tror hon fattar att hon gör det :-) Men spöket laban babygym.Men sak har jag upptäkt, att alla saker till babyn tar sådan enorm plats hemma. Babysitter, babygym, spjälsäng, en barnvagn, ett skötbord...herregud...nåja...måste vinna pengar så vi kan flytta till ett slott haha

Idag skall jag iväg och shoppa en sak, kan dessvärre inte säga vad, då det är till min "syster" som fyller år i helgen. Vi ska dit och fira henne i helgen.

Nä nu skall jag sätta igång och fixa och dona lite.

TA hand om er och trevlig valborg ifall jag inte hinner skriva något mera.

Linda

Lördag

Solen skiner och vi har hunnit dammsuga undan alla hemska dammråttor :-) Men Johanna blev livrädd för dammsugaren. Det är precis som Kurre. Men förhoppningsvis kommer Johanna lära sig att den inte är något farlig...

I Torsdags var vi på BVC och skulle väga och mäta vårat lilla troll.  Hon hade gått upp i vikt och längd. Nu väger hon 2910g och är 50.1 cm lång.

Allt går bra och allt flyter på så bra. Vi har väl dock ej fått in någon 100% rutin på vardagen men de kommer så småning om.

Just nu har jag inget mera  att skriva mer än att jag är trött och ska gå och vila

Kram på er där ute


3 veckor

Idag är våran tjej 3 veckor. Tiden går så fort.
Idag skall vi på återbesök på BVC och se vad de säger :-) hoppas allt är bra.

Igår var vi på jobbet och det var hur skoj som helst att träffa alla igen, jag saknar dem lite faktist. Men men...
Det som var så roligt var att till och med Johanna fick en besöksbricka att sätta på vagnen. kolla på bilden till höger :-)


Kallt väder igen

Blir det aldrig en riktig vår i vårt land?

Tur att vi åkte och shoppade overallen till Johanna, den behöver hon idag.

Idag skall vi ut igen på äventyr.

Igår var jag i globen och snackade med min frisör och jag är mer än välkommen dit med lilla Johanna så nu har jag bokat in en tid i början av maj. Jag längar. Jag ser ut som en överväxt gräsmattan..med lite slitna grässtrån  och ingen fin symetri alls :-) hahah Sedan var jag i Globen centrum och skulle shoppa byxor till mig och se ifall jag hittade en kofta till Johanna. Jag hittade båda. Men mina byxor får jag lämna tillbax för de var inge bra när jag kom hem

Idag skall jag till jobbet och hälsa på. Det skall bli skoj. Hälsa på och säga "hejdå" till alla :-) Jag hann ju aldrig det eftersom jag inte han jobba klart :-)

Det är väl det som händer idag..

Ha de gott där ute i snöregnet

Linda


Ensamheten


sover man gott så gör man




Hej kära läsare
Idag är det Tisdag och igår måndag började Mattias jobba igen. Det känns lite tomt utan honom. Jag försökte göra saker hela dagen, och för den delen hela veckan. Jag gillar ju inte att vara stilla och hemma. Fast igår kväll kände jag som jag skulle bli förkyld. Men idag på morgonen är det bättre. Har sådan hemsk frossa på kvällarna, fattar inte varför, ngn som ngn ide??


Igår var jag ute och gick till matbutiken och köpte blöjor :-) och årets första glass. Ben och Jerry slår allt, shit vad gott. Men jag kan ju inte äta gott i gott varje dag för då kommer aldrig mina graviditetskilon försvinna. Men jag är ändå ganska nöjd. Hihils har jag gått ner 12 kg sedan förlossningen, och då har jag kanppt rört på mig och fikat var och varannan dag då folk har varit här och hälsat på.

Imorgon skall jag förbi jobbet och säga "hejdå", de skall bli skönt och roligt. Jag saknar dem lite.

På torsdag skall jag till BVC första gången. De har ju varit hemma hos oss en gång men nu ska jag dit.

På fredag kanske jag ska träffa en tjej som oxå fått barn nydligen.

Just det jag har inte sagt att jag fått en ny dator av Mattias. Jag har velat ha det länge och väl, men inte hunnit tagit tag i saken själv. Men i söndags när vi hade haft främmande så gick jag och Johanna och vilade och när vi vaknade hade Mattias varit och handlat mat och en ny dator. Han skulle ju bara i väg och köpa mjölk typ. HAHA vilke buse han är.

Johanna mår bra och vi försöker lära oss henne och tolka henne. Men det är svårt. Hon är lite rolig hon. Men de kommer nog en dag när vi får rutin på henne oxå. Nätterna är verkligen varierande. En del nätter sover hon nästan 4 timmar i sträck andra skricker hon i 4 timmar i sträck (dock har det bara hänt en gång)

Det var väl de jag hade och skriva om just nu.

Ta hand om er där ute så höres vi....

KRAM



Idag skulle våran solstråle ha kommit

Hej alla läsare
Vilken dag vi har haft

Måste bara börja med att säga att idag var våran lilla solstråle planerad. Men hon hade bråttom ut och kom redan den 1 april.

Vi har haft fullt upp i flera dagar nu. I fredags så var vi på Huddinge och fotograferade för tidningen Mitt I.  Sedan på kvällen så gick vi till Mattias mormor och firade hennes födelsedag. Det var helt okej, och Johanna sov mestadels av tiden men exakt 2230 började hon skricka och skrek så hon typ blev blå. Men efter lite ammning så kom vi hem och gick jag och la mig med henne i sängen och ammade i 45min (så länge har jag nog aldrig ammat) och sedan somnade hon och sovi  4 timmar. Jag trodde inte det var sant när jag vaknade, sedan fick hon mera mat och sedan sovi 3 timmar till...helt sjukt skönt

Idag har Mattias bytt till sommardäck och tvättat bilen. Medan jag och Johanna och mormor åkte till Liljholmens Centrum och shoppade och fikade. Helt okej och fint centrum. Har aldrig varit där. Men de hade både amningsrum och skötbord :-) Johanna fick en fin pyjamas av mormor :-)
Johanna sov hela tiden. Hon somnade när vi gick från mormor och vaknade inte föräns vi var hemma hos mormorigen. Där mötte pappa Mattias upp oss och vi ammade lite sedan åkte vi iväg och åt mat ute :-) dock inte på ngn riktig rest utan på den nya grillholken mellan Farsta och Högdalen. SUPERMYSIGT ställe och det var ju inga mini hamburgare de hade. De mista var 170g och med pommes.Jag höll på spricka...shit... men gott var det

Imorgon händer inget vad jag vet. Det är sista dagen Mattias är hemma. Han börjar jobba på måndag. Jag sörjer.
Men på onsdag skall jag förbi jobbet och på torsdag skall vi till BVC. Sedan så skall jag ringa ngr samtal så tiden går nog. Men ändå...

Ta hand om er där ute...

Nu skall jag se på lite tv....och hoppas på att Johanna sover lika bra i natt...


ZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Dagen D för badning

Hej alla glada människor där ute

Idag har Johanna fått bada för första gången. Det var väl lite halvt okej. Hon skrek lite och sedan skrattade hon och njöt och sedan skrek hon och sedan skratta hon och njöt igen. Vi får prova flera gånger. Men skoj var det för sedan fick hon en varm handduk och svepa in sig i och då njöt hon mer än någonsin och sedan fick hon mat och efter det somnade hon som en stock.

Nu strax ska vi käka pannkakor och soppa. MUMS

Idag var vi även på Gröna Villan i Örby, de har beg kläder och saker till en mycket bra peng. Det fick bli två klänningar till Johanna. VI skall ju till Mattias mormor och fira henne imorgon och då ville jag att hon skulle ha klänning :-) hihi

Imorgon på dagen funderade vi på att åka till Huddinge sjukhus och ta kort till tidningen Mitt I. :-)

Nu ska jag äta

Vi hörs

KRAM

Snart 2 veckor

Hej kära läsare
Tiden går så fort. Insåg att det är 5 dagar sedan jag skrev och att Johanna snart är 2 veckor. Tiden går så fort man undrar vart tiden tar vägen. Känns som att tiden bara kommer att försvinna och snart så står man där och ska börja jobba igen :-))

Idag var BVC hemma hos oss. Det var skönt att de kom hem, slapp vi gå ut. De vägde henne och hon hade gått upp i vikt. Det var bra. Allt annat var bra oxå. Skönt. Hon gav oss så mycket info att jag fick ont i huvudet. Men som tur var fick vi papper på det mesta så det är skönt att kunna läsa när man känner för det.

Just nu sover Johanna. Hon har insett att de är skönare att sova på dagarna än nätterna...hopplöst för Mamma och Pappa :-))

Nåväl vi får i allifall äta själva frukost, lunch och middag för det mesta. Det är ju skönt.

Vi har oxå denna vecka hunnit med att Deklarera, skicka papper till FK, ang tillfälliga pappadagar, och sedan till Skatteverket för hon skall ju få sitt namn godkänt.

Sedan kan jag glädjas åt att FK äntligen har godkänt min sjukskrivning från Februari så jag borde ha fått pengar från dem idag..Inte en dag för sent.

Nu är det inte mycket som står på tapeten som är ett måste. Men de finns några saker till att fixa.

Nu skall jag vila lite innan min skönhet vaknar.

VI hör kram på er där ute




Tiden går så fort

Hej kära läsare

Idag fyller våran underbara Johanna 1 vecka :-) Grattis tösa :-)


Tiden går så fort. De bara rinner iväg. Man vaknar och så är det helt plötsligt dags att lägga sig känns det som.

I måndags var som sagt var våra päron här och i Tisdags var Matte dessvärre tvungen att jobba, gud vad jag saknade honom. På kvällen kom Mattias ena syrra hit och hälsade på. Det var roligt.

Igår var vi på återbesök på BB och sedan gjorde vi hörseltest. Det gick bra alltihoppa. Efter det åkte vi och köpte en overall till Johanna på Babyland i Kungens Kurva. Hon kan ju inte ha ett enda klädesplagg vi har hemma. Alla sa till oss att inte köpa mindre än 52 för de kommer de kanske vara för små. Men våran lilla tös har 40, de är kläder för förtidigt födda. Men de passar bra. Dock har hon lite långa ben (Mattias?) men överkroppen är lite liten  i vilket fall så hade vi INGET varmt till henne. Men vi hittade en overall på Babyland och den fick de bli. Hon kan ju inte frysa ihjäl när vi går ut och desstuom har vi fått info om att vi måste se till att hålla henne varm.

Idag är jag ensam hemma igen med Johanna. Mattias måste jobba idag oxå. Men sedan hoppas vi att det skall vara bra. Jag och Johanna saknar honom. Tror han saknar oss massor och har ingen lust att jobba. Men sedan skall han vara massa med oss :-) vi hoppas på 3 veckor. Nu har det dock gått några dagar. Men 3 veckor skall han vara hemma totalt. Det skall bli skönt...

Imorgon har jag lust att åka till Huddinge sjukhus igen (japp jag vet, vi har blivit stammisar där och fått klippkort *ler*)  Men de skall ha bebisfotografering. Det hade varit skoj :-) Men jag ser ändå ut som ett vrak, men vi får se. Mattias tyckte det skulle vara skoj oxå. 

Jag vet att ni är många som vill komma hit och hälsa på. Jag skall ta upp det med Mattias när han kommer hem ikväll. Så får vi se när vi får in det...

Just det idag ringde jag Försäkringskassan, för jag har fortfrande inte fått något beslut eller hört något om min sjukskrivning och de har inte bestlutat om Föräldrarpenningen heller. Var tvungen att ringa 2 gånger. Ett samtal för varje ärende. SUCK. Men det jag ville ha sagt var att det var sjukligt lång tid i telefonkö. 385 före i kö på den enda och 290 i den andra kö :-) Tur matte var hemme och kunde passa Johanna, för hon blev typsiskt nog ledsen när jag var nr 3 i kö på BÅDA samtalen, hur hon nu kunde klaffa in det så bra. I vilket fall som helst så har det för mycket på Försäkringskassan och ligger långt efter. Men jag hoppas på kanske få ett beslut om förälarpenninge och sjukpenningen lagom till Jul 2012 eller??? grrr när jag är inte irriterad på dem :-) Nä nu skall jag gossa med min Johanna som precis vaknat :-))



KRAM




En lite tös har kommit

Jag ber om ursäkt att jag inte har uppdaterat bloggen på ett bra tag. Men jag har legat på BB, vi har fått en liten flicka. Den 1 april 2010 dök hon äntligen upp dock 16 dagar för tidigt. Hon vägde 2755 och var 47 cm lång. Så stor var hon inte.

Allt gick bra dock var hon lite för kall när hon kom ut och har även nu svårt att hålla rätt temperatur. Så därför fick vi stanna någon dag extra på BB. Dessutom var hon så liten och orkade inte amma till 100 % därför stannade vi oxå. Men nu kom vi hem i förrgår (påskdagen) och det var skönt. Igår var våran föräldar här. Mor och farföräldrarna var väldigt nyfikna på att se henne. De kan jag förstå. Vi fick hur mycket kläder som helst. Men inget hon dessvärre kan ha just nu. HOn är ju sååå liten. Hon drunknar i 50. Dessutom är ju 50 olika beror på vart man köpt dem. Så i det stora hela har hon bara en body hon kan ha 50. De andra är så stora att de inte ens går att vika upp armarna för det blir för knöligt. Det är inte lätt att vara så liten. Vi funderade på att åka iväg ngn dag och köpa lite mera kläder till henne som hon kan ha nu. Visst de växer fort men ändå....

Idag är jag ensam med henne. MAttias var tvungen att jobba Det har väll gått så där att vara ensam. Jag tror hon saknar sin pappa för hon är lite orolig. Jag har inte fått henne att sova på 6-7 timmar...det har varit hopplöst. Men nu verkar hon har somnat i sin vagn. Det trodde jag inte. Det var min sista lösning. HAr inte provat den förrut. Men hon verkar ha somnat. Det har varit tyst i 10 min i allefall :-) Så jag njuter av en kopp kaffe och lite frisk luft. Vi vädrar väldigt sällan detta pga att hennes temp sjunker så kraftigt ifall hon börjar frysa. Alla säger att man inte skall pälsa på barn för mycket kläder men i vårat fall är det ett måste. Hon blir blå/lila annars. Det var hon redan när hon föddes.



Emelie Johanna Ekström Dahlgren
1 April 2010
47 cm lång
2755 g
(på kortet 5 dar gammal)





RSS 2.0