Vem drog ut proppen 18 dagar för tidigt??



Hej kära läsare

Då har det hänt saker

Natten till tisdag hände det saker och jag fick komma in för kontroll under tisdagen. Men jag blev hemskickad för mina värkar inte var för täta. JAg skulle avakta lite... läkaren trodde dock att jag skulle komma tilblax under kvälll/natt...för jag hade ändå öppnat mig

och så händer detta...

Vattnet gick kl 21 igår kväll (tisdag)
värkarna kom och blev tätare och sedan avtog de helt kl 03 i natt...hade kontakt med förlossning som trodde jag skulle strax åka in.

kl 05 hade vi bestämt med förlossningen att återkomma SENAST ifall inget hände.
Jag ringde kl 05 och fick komma in på en gång för en kontroll...

Kl 10 något sådan fick vi åka hem igen.

Då hade de:
kollat ctg (?) kurvan på bebisen och mina värkar som var sällan och för svaga. Även om jag hade värkar i natt som var 3-4 min mellanrum som varade i 2 min. så hade ju dessa avtagit. Men allt såg bra ut och vi fick gå ut och gå 45 min i korridorrerna (kul på ett sjukhus, men det blev pressbyrån och en kanelbulle och en äpple MER.

Sedan gick vi tillbax och de skulle kolla kurvorna igen. Men ingen förändring hade skett. Men då fick jag 2 Citadon (så jagskulle få sova när vi kom hem eftersom jag inte sovit på 2 dygn )och sedan så skulle jag återkomma ifall värkarna eller ngt hände om inget hände så skulle förlossningen RINGA MIG (? vilket service) imorgon bitti kl 08-09 och jag skulle då få en tid för igångsättning under morgondagen.

Det är det som har hänt just nu

KRAM på er där ute

19 dagar kvar

Då var det måndag morgon och insåg att det är bara 3 dagar kvar att jobba. På ett sätt känns det dystert, då jag kommer sakna folket på jobbet. Men på ett sätt skönt, då jag börjar känna att det börjar bli tungt och jobbigt. Nu sitter jag här fullt med sammandragningar och förvärkar. Funderar på att värma min värmedyna och se om de släpper.

Resan till Västerås gick bra och som ni säkert förstår så kom ingen bebis :-)

Har precis läst en blogg om en tjej som miste sina tvillingar. Tårarna bara rann. Vi är ett gäng tjejer som har föllt varandra i ett forum på nätet och hon fick åka in på ett sjukhus i Sverige i vecka 35. Sedan föddes tvillingarna med katastrofsnitt. Den ena av tjejerna överlevde  och den andra överlevde med komplikationer i några dagar för att sedan somna in på pappas bröst. Jag kanske inte borde läsa sånna saker, men jag har läst  och de går inte att göra något åt. Men nu känner jag mig orolig över min förlossning, vilket jag inte gjort hithils. Hoppas det släppper och jag återgår till att känna mig lugn inför förlossningen vilket jag har varit hela tiden.

Ta hand om er allihoppa där ute så hörs vi snart igen

KRAM

PS är det någon som vet hur lång handläggningstid Försäkringskassa har?






Kurre myser med mig i sängen

5f3c7f2476c9b6b76cdc8654f69da523.png

Kolla varifrån!

Kurre myser med mig i sängen


21 dagar kvar...

Idag är det lördag och det är 21 dagar kvar till Dagen D. Samt att det är 3 dagar kvar att jobba. Jag hoppas på att få vara ledig ngn dag innan det är dags så jag hinner se filmerna jag köpt som jag har planer på att se när jag slappar hemma och sy allt jag vill sy som jag inte hunnit.

Idag skall vi till Västerås och gå på Furulunds tyger , de har ju förr funnits på postorder men slutat med det och finns nu bara i Västerås och Örebro eller vart det nu var.

Efter det skall vi till Fia Mattias syster och fira henne för hon fyllde år igår. Skall även stanna på vägen i Hummelsta och shoppa godis :-) Det är ju ändå påsk nästa helg :-)

Sedan har de väl inte hänt ngt mera.

Kram på er alla där ute...

Ps för er som undrar så har jag tänkt att försöka få iväg ett inlägg när det är dags för förlossning. Men jag kan inte lova något. Det beror på hur jag mår och hur allt går...


Jobbigt

Nu börjar det bli jobbigt. Jag hoppas snart att det är över, men på ett sätt så vill jag att "mike tyson" skall få växa klart i min mage så den kommer må bra när den kommer ut. Jag läste i ett forum som jag är aktiv i som skulle ha tvillingar miste båda sina tvillingar när de kom ut. En kom inte igång med andningen den andra orkade inte leva mera än någon dag. Shit vad jobbigt...ursh jag blir bara tårögd när jag skriver om det och tänker på det


Idag gick brandalarmet på jobbet. Det var bara att ge sig ut. Jag var nog bland de sista som kom ut :-) och sist till uppsammlingsplatsen, och precis när jag kom dit så började alla gå tilblax och då fick vi veta att det var falskalarm, då då gick vi tillbax, och jag sist tillbax...men oj vad sammandragningar jag fick när jag gick fram och tillbax. Nåja fick röra på mig lite...




Ikväll är det våffeldags...skall strax börja göra iordning för när vi ätit skall vi åka iväg och shoppa mat. Snart lär jag inte orka följa med och shoppa längre då får Mattias åka själv. Men med min envishet så skall jag väll med ändå.


De har börjat gissa på jobbet olika datum när jag skall föda. För de tror jag skall föda i förtid...Vi får väl se...
Någon som läser bloggen som vill gissa? Bara att skriva ett inlägg....


KRAM

Gravid i vecka 37

Hej kära läsare
Vad skall vi göra med snön?
De slutar ju inte och jag vill ha vår nu. Jag vill att snö och sand skall vara borta när jag får barn så jag slipper de när jag går ut och går med vagnen.

Men nu har de jag känner börja tror att bebisen kommer tidigare.  En kollega på jobbet tror den kommer 2 april. Sedan har de börjat gissa att det är en tjejmage istället för en killmage.hihi lite skoj

Som sagt har jag inte 100 % koll hur förvärkar skall kännas men jag tror jag har det i veckorna. På helgen verkar det var okej. Men i vilket fall så får bebisen komma när den känner för det. Men jag har ju inte jobbat klart ännu. Har ju 8 dagar kvar att jobba sedan blir jag hemma till slutet av aug 2011.

Jag har nu, i och för sig inget jag är stolt över, men passerat den magiska gränsen på 100kg. Jag tycker det är lite häftigt. Skrämmade. Men ju mer jag går upp destå mer peppad blir jag av att kämpa när bebisen väl är ute.






men i helgen bäddade vi sängen


Nu skall jag om jag orkar sätta mig och sy gardiner till lillrummet....
men först skall jag se klart på tv...

KRAM på er där ute


Visst är min bil snygg idag?

Kolla varifrån!

Visst är min bil snygg idag?


Byta glas...

Idag skall jag lämna in våran bil på morgonen för vi skall få ny glasruta i fram.

Jag skall få låna en grön liten bil :-) hahah
Jag kommer säkert om jag kommer ihåg lägga upp en bild på den :-)

Sedan såg jag på reklam igår att Johan Falk börjar på Söndag igen :-)

Ta hand om er där ute...

 
30 Dagara kvar till dagen D



Vecka 35 + 2 dagar så här ser jag ut då





Vecka 36

Hej kära läsare.

Idag är det måndag och tiden går för fort känns det som. Det är bara 13 dagar kvar att jobba och i lördags gick jag in i vecka 36 och det innebär ju att bebisen kan komma om 2 veckor kan bebisen komma. För er som inte är så insatta så går man 40 veckor men säger alltid att det kan skilja +/- 2 veckor. Men jag går ju på föräldrarledighet om 14 dagar. De innebär att jag inte är ledigt något innan i så fall. Men det sägs ju å andra sidan att är det första barnet så går man över tiden.
Vi får se. Allt är klart här hemma så det är bara för bebisen att komma när den känner för det :-) Dock skulle Mattias chef vilja att den kommer efter den 12 april för då har de besiktning på deras jobb.
Jag har sagt att jag skall göra så gått jag kan :-) hahah

Ikväll skall jag försöka ta lite bilder på magen (för jag vet att det var länge sedan och magen är stor som ett höghus nu känns det som)

Hoppas allt är bra med er?

Kram på er där ute

Massage+vattengympa+lite sömn=HELT SLUT

Idag har jag varit trött hela dagen. Jag sov väldigt dåligt i natt. Jag har insett att jag sover varannan natt :-) varannan natt är jag vaken mer eller mindre och drömmer hemska mardrömmar.

Men efter jobbet idag åkte jag till centrum och käkade en veg macka på Subway och sedan drog jag iväg på massage :-) Har inte fått massage på 7 månader drygt räknade jag ut. Fruktanstvärt!!! Men jag har hittat en kvinna som masserar gravida. Mattias och hans familj går hos henne. Ååå vad härligt det var. Hon massagerade i en halvtimme sedan fick jag ligga på värmedynor i 20 min. ÅÅå jag var riktigt mör när jag gick därifrån. Jag behövde inte ha kryckorna :-) jag nästan kunde göra "hoppsa-steg" när jag gick därifrån. Men de vågade jag inte göra :-)

När jag kom hem gjorde vi middag och sedan drog jag iväg på min vattengympa :-) Ingen blev gladare än jag. För jag har insett att jag kan hänga på simbasängskanten med armarna och lägga huvudet på och sedan "liggga på mage" det är såååå skönt....om dryga månaden kanske jag kan sova på mage igen :-)))

Jag har hittat ngr "nya vännner" som bor precis här i området och de är oxå gravida. Vi skall träffas efter jobbet imorgon och fika. Spännade...hihih

Jag har börja drömma om en ny dator. Vi får väl se vad som händer :-)
Jag har många drömmar nu...

*en ny soffa
*en ny dator som sagt
*nya härliga kastruller (våra är från dackerfejden)
*ett nytt strykbord
*en ny väckarklocka (med radio)
*skulle vilja ha en ny cykel oxå så jag kan ha en barnstol på, det kan jag inte med den jag har idag. Men det blir väl inte akutellt i sommar ändå....


ja och så klart bebisen, det kan jag inte sticka under stolen med att jag längtar till. Men jag menade andra ting denna gång :-)

Nu skall jag gå och värma min värmedyna sedan skall jag krypa ner i sängen (iof sitter jag redan i den) och försöka sova....jag är GÖÖÖÖÖR trött...

kram på er där ute...

vi hörs



Min skatt

41110c2f17591ff0e9a6e89dd6036ae0.png

Kolla varifrån!

Min skatt


Är överlycklig

Hej alla glada.

I lördags så var vi och shoppade loss rejällt. Jag vågar inte tänka på hur mycket pengar vi gjorde av med. Men vettiga saker vart det. Nu har vi hoppas vi shoppat det sista till bebisen. Det hoppas vi. Men oj vad ont och trött jag var i lördags kväll. Men det var värt det :-)

I söndags morse vaknade jag supertidigt och kunde inte somna om. Jag gick upp och bakade kanelbullar :-) sedan åkte vi till mamma och Mattias hjälpte henne och flytta lite möbler. För hon skall få renoverat.

På kvällen åkte vi till Heron och gick och käkade middag och gick på bio. Men våran lilla baby ville verkligen inte vara på bio. Jag trodde jag skulle bli blåslagen innefrån.

Idag är det ju som bekant måndag och solen skiner och det är helt underbart väder ute. Jag har en katt som får panik, Han vill ut på balkongen. Men vi får inte upp dörren. För det är för mycket snö. Jag försökte skotta med en slev. Men det gick inge vidare. Dock lyckades jag fylla 4 hinkar med snö. Men nu orkade jag inge mera. Mattias får hjälpa till när han kommer hem :-)

Idag ringde Mattias och sa att han ordnat massage till mig på onsdag. Förstår ni hur mycket jag längtar. Det är hopplöst hur mycket jag kan längtar.


Imorgon kväll kommer jag säkert sitta och blogga igen. Då skall Mattias ha styrelsemöte i våran lgh. Jag har ingenstans att försvinna. Jag sitter nog i köket och käkar kakor och surfar.

Ta hand om er där ute...

KRAM



Kurre tycker andra chansen är dåli

73f11b847f59c59bec2f330fdb43499c.png

Kolla varifrån!

Kurre tycker andra chansen är dålig


Hej kära läsare

Hej kära läsare

Tar ALDRIG denna snö slut. Hur mycket snö finns det ?? :-) hahaha

Nåja någon dag kommer väl värmen får vi hoppas.

Jag vet inte om jag sagt det. Men vi skaffade ju en försäkring när jag blev gravid, gravidförsäkring. Det bästa vi gjort.Jag har fått ersättning pga min sjukskrivning och foglossning. Vi blev ju inga miljonärer men vi fick 1000kr i ett egångsbelopp. Men det kännss skönt ändå.

Nu har jag fått pappren från Försäkringskassan för begäran om sjukpenning. Det är så mycket papper hela tiden när man skaffar barn. Sedan nu extra på grund av sjukskrivningen.

Men nu är det inte långt kvar innan jag går på mammaledighet. Skönt sa en kollega till mig och menade att det är lyxligt att få vara ledig. Men ledig är man ju på ett sätt, från jobbet, men det jag skall göra är ju att ta hand om våran baby, våran lilla Mike Tyson :-)

I helgen, om jag orkar vilket jag hoppas, så skall vi shoppa det sista som vi behöver handla hem innan babyn kommer. Men jag har även skrivit en lista till mig själv. Jag skall unna mig lite saker till mig själv.

Ang förvärkar/sammandragningar så har jag det flera gånger i timmen nu, om det nu är det. Jag vet ju inte om det är det eller om det är babyn som rör på sig och buffar på magen innefrån. Hur skall man veta vad som är vad när det är första gången. Pågår det i helgen oxå så ringer jag nog Barnmorskan på måndag. Hon ville ju att jag skulle höra av mig om det blev värre eller höll i sig. Men känns så dumt att ringa om det ändå bara är babyn som rör på sig. Nåja vi får se hur jag gör.

Nu skall jag ta tag i pappren från Försäkringskassan ...... jaaaa vad skoj...

Ta hand om er där ute...så hörs vi

kram

Ps om någon av er hittar våren, hojta till så blir jag glad

Tisdag

Hej kära läsare
Ytterligare en vecka har gått och idag var jag på återbesök hos barnmorskan. Hon blev dock lite orolig för mig. Då jag redan har fått förvärkar och bebisen ligger så långt nere. Men hon bad mig vara observant på förvärkarna och illamåendet ifall det blev oftare och tätare så skulle jag kontakta henne.

Hon tyckte det var två veckor för tidigt. Men som Mattias och jag sagt så ligger de två veckor fel :-) fast de är bara vad vi har spekulerat i.

Nä nu skall jag sova....

kram på er därute

RSS 2.0