Bus Eller Godis?

0-10f6a428508d3755fe983aceaea2c1c0.png

Kolla varifrån!

Bus Eller Godis?


Vill ha...

Hej
Jag har hittat en söt sak som jag vill ha. Alla som känner mig vet hur frälst jag är i NallePuh men jag kan inte köpa mera nu. Jag har ju redan köpt påslakan och örngott och en fleaspläd med Babynallepuh och ett spjälskydd. Men nu hittade jag denna lampa. Som dessutom är en speldosa. ÅÅÅ tänkt vad mysigt....ett lite mörkt rum och sedan fina nallepuh och stjärnor på väggar och tak....ååå *ja jag är såld*

Mattias kommer bli tokig om jag köper mera Nalle puh saker :-)))


Känna baby och brödrecept

Hej kära läsare

Jag tror jag att jag har börjat känna babyn, De killar och kittlar innuti i magen. De slutar inte. Lite häftig känsla men ändå lite läskigt att om de nu är babyn som rör på sig att det är något som rör på sig innut i mig...de känns som maskar som rör på sig....hihih

Om tre veckor skall vi på ultraljud å vi längtar så. Häftigt och se...


Sedan har jag hört att ni efterlyser receptet på brödet. Jag skriver in det nedan. I Receptet så står de att man skall dela brödet i 4 delar, men nästa gång jag bakar det så kommer jag dela det i 3 delar. Så det blir lite mer bröd. Sedan ett litet tips, skulle ni tycka de blir torrt när de varit framme någon dag så är det supergott att rosta...mums...

Receptet finns på baksidan av AXA fiberhavregryn....

3 dl AXA Fiberberikade Havregryn
6dl Vatten
½ tsk salt
4dl kallt vatten
50 gram smör eller margarin
2 msk mörk sirap (fast jag tog ljus)
1 msk hel kummin
2 tsk salt
50g jäst
ca 2.1 liter vetemjöl


Koka en gröt av gryn, vatten och salt
Häll över gröten i en degskål, blanda i kallt vatten, matfett och sirap, kummin, och salt. Rör om och låt blandningen svalna till 37 grader.
Smula ner jästen och tillsätt de mesta av mjölet men spar ½ dl till utbakningen. Arbeta degen väl. Låt degen gäsa i  30 min. Ta upp degen och knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 (eller 3) delar forma den till knubbiga limpor. lägg dem i på plåt och låt jäsa under bakduk igen i 30 min. sätt ugen på 200grader. Pensla med vatten och grädda i 30-40 min tills de fått fin färg och låter ihåliga när man knackar på dem på undersidan. Låt dem svalna på galler under bakduk

MUMS

och lycka till


KRAM LINDA

Fick av Mattias idag:)

0-3302009684f07bbdbf25eb88d63b7a04.png

Kolla varifrån!

Fick av Mattias idag:)


Torsdag och regn...igen

Hej kära läsare

Idag var nog den deppigaste dagen vädermäsigt på länge.

Idag efter jobbet åkte jag en snabbis förbi Farsta Centrum, skulle handal lite krämer på Åhlens. Min favoritserie Clinique. Handlade man två saker så fick man en Bonus ask. Jag fastnar ju alltid som sagt för sånna dära saker. Jag är den kundtypen som alla säljare vill åt :-) hahah Tänk man köper bara 2 saker och får allt detta...åå jag är i himmelriket...


(fondation*köpt*, mascara*gratis*, läppglans*gratis*, ansiksmask*gratis*, ansikskrämer *gratis*, ansikräm *gratis*, ögonskugga *gratis*, Större förpackning ansikskräm *köpt*, ansikstvätt *gratis*)

Sedan skulle jag in på matbutiken och köpa mjölk, men ut kom jag med...



Å de känns som jag är i himmelriket :-) undra om jag kan hålla mig eller om jag skall unna mig ett glas nu :-)
Vet att vi har pepparkakor oxå :-) Sedan har jag ju lussebullar i frysen :-) hmmm Mattias kommer väl inte tro sina ögon om han kommer hem och jag sitter här och käkar lussebullar, pepparkakor och julmust....fattas bara lite julmusik oxå, eller???


Nåja är man gravid och allmänt konstig i vanlig fall, så kan de  ju bara bli värre eller vad säger ni *skrattar*


Ta hand om er där ute i rusket så hörs vi

KRAM

Har baka bröd:)

42313135d7966cbc9edd3cdbdbf41d92.png

Kolla varifrån!

Har baka bröd:)


Höst

Hej
Nu är det verkligen höst ute. Grått och trist och kall, och dimmigt. De kan inte bli mera höst.

Har precis vaknat ur min eftermiddagslur, men har ont i huuvdet och är fortfarnde trött. Skall de vara så här i 6 månader till ??? Får man säga att man inte orkar vara gravid längre? Jag vill att allt skall vara över! Jag vill ha våran baby här och bara gossa med den.

I helgen gjorde vi något skoj i allefall. Vi har bokat in oss på 3D/4D ultraljud i januari. Då får man får man se sin bebis i 3D/4D, då det ger en mer realistisk bild av hur bebisen ser ut. Lite häftigt tycker vi. Jag längtar först och främst till det vanlig ultraljudet men även detta. Det får  bli mina två milstolpar för att orka känns det som.



För er som vill läsa mera kan ni gå in på länken http://www.tittutultraljud.se/


Ikväll skall vi äta RIKTIGA stuvade makaroner och köttbullar. Det var inte igår...
För er som undrar vad RIKTIGA stuvade makaronener är så kokar man dem i mjölk från grunden och inte gör någon sås och blandar i makaronerna.


Ta hand om er där ute...så skall jag oxå försöka med det

Kram

Jag klara det...

Idag när jag slutade 1245 så åkte jag hem i vanlig ordning och käkade lite fil och macka, sedan gick jag och la mig och somnade som ovaggad Baby. Sov i 2 timmar, vaknade och undra som vanligt vad som hänt :-) Då sover man djupt.

Sedan kom mig underbara kärlek hem och vi käkade middag, och efter det åkte jag iväg och skulle gå på vattengympa för gravida. Det var hur skoj som helst. Jag blev "kär"

Nästa vecka är det inget, vilket är synd, men folk behöver ju höstlov :-)

Jag har bara en önskat att inte vara så fasligt trött konstant, och huvärken önskar jag kunde vara borta i allefall 1 timme. Men NEJ! Jag kräver väll för mycket, jag är ju gravid. Alla verkar ju må som ett änglar, och njuta av varenda sek, men jag känner att jag mår bara sämmre och sämre...hur skall jag stå ut i 6 månader till...någon som vet???

Ta hand om er där ute så hörs vi....
vill bara avsluta med ett fint citat....

I nöden prövas vännen...


KRAM

Svinigt bra...

Nu slipper både Mattias och jag svininfluensan. Vi har idag varit och vaccinerat oss. Vi fick även en kom ihåg lapp att vi hade hade gjort det samt, att om nu de kommer fram att vi skall ha två doser så står det att vi skall tilbaka vecka 45.



Sedan är jag glad, för imorgon börjar jag på vattengympa för gravida :-)
Jag ser fram emot det hur mycket som helt. Jag längtar verkligen. Det som har varit jobbigaste är att hitta några badkläder som passar. Men alla går väl runt med en putande mage i försmå badkläder :-)

Hoppas jag inte bara sjunker som en flodhäst :-)





Ta hand om er där ute och så hörs vi

KRAM

12 timmar sömn och vaccinationsspruta...

God morgon alla kära läsare.

Hoppas ni har sovit gott.


I går somnade jag isoffan under Idol, sov väl i soffan i 2 timmar drygt vaknade och gick och la mig i sängen och sov där i 10 timmar. WOW, säger jag bara. Det var länge sedan. Men jag har ju ändå vaknat och sovit oroligt som vanligt. Men vaknade i natt bara 6 grr så det är ju inte så farligt om man slår ut det på alla timmarna :-) Jag är as lycklig :-)

På onsdag kommer jag ta svininsprutan! Alla har predikat för mig om jag skall eller inte ta den och folk försöker ha inverkan på mig och jag har ändrat mig flera gånger om. Men nu har jag tagit ett beslut och de kommer jag stå fast vid. Jag kommer att ta sprutan! Inget kan få mig att ändra mig...

Igår firade vi lite, vi var på Nelles pizzeria i Årsta och käkade pizza. Shit de måste ha stans godaste pizzor. WOW. Vad firade vi då? Jo i Tisdags hade jag haft körkort i 1 år. Kan ni förstå hur fort tiden kan gå.

Ja tiden går så fort, igår kom jag på att på söndag är det bara ett halvår/6 månader kvar sedan är vi föräldrar. De kommer gå så fort.

Idag skall Mattias byta till vinterdäck och jag skall väl vara sällskap :-) och hålla i någon skiftnyckel eller något hahah

Mattia syrror kommer hem från Bali idag oxå. Tydligen landar de vid 12 tiden.  De har varit borta i en månad. Hopas de har haft de bra.


Ta hand om er där ute så hörs vi.

Kram så länge....


Då var de snart helg...

Vad jag vet har vi skall göra till helgen. Vi har pratat om att byta till vinterdäck och tvätta bilen *gäsp*

Men de gäller förstås inte mig som måste ta det lungt. Jag har för er som inte vet det blivit sjukskriven på 50 % Inget roligt och jag känner mig TOTALT misslyckad som männsika måste vara sjukskriven bara i vecka 13 snart 14. Igentligen ville läkaren sjukskriva mig heltid. Men jag höll på säga till henne att hon var tokig. Jag kan väl inte vara sjukskriven heltid. De skulle ju sänka mig både psykiskt och fysiskt helt. Jag klarar ju inte att gå hemma 3 dagar och vara förkyld. Men vi kom fram till att halvtid blir bra så får vi se. Så jag jobbar just nu bara 3.45 per dag. Vilket är helt okej. På eftermiddagarna sover jag 3 timmar när jag kommer hem från jobbet, är totalt slut. Nu håller jag mig vaken över middagen, säkert trevligare för Mattias. I morse lämnade jag urinprov och de var tydligen inge vidare så de skulle skicka iväg det på analys. Känns lite skrämmande, men men, jag litar på att de vet vad de gör. Men jag är ju sådan som surfar och försöker ta reda på info på egen hand på nätet. Ibland kanske bra men ibland kanske inte så vettigt. Men jag har hittat något som jag kan tänka mig att jag fått.

Havandeskapsförgiftning, jag känner att jag passar in på alla symptom jag har utom att jag inte är i  vecka 24 eller mera. Men jag är ju ingen läkare utan de får ju de avgöra.

Nog om det :-)

Nu har jag inget mera att skriva. Men de kanske kommer.

Ta hand om er där ute och var försiktiga....

KRAM




 

Vecka 13

Hej och god morgon kära läsare.
Såg på termometern nu när jag gick upp att det är minus 3 grader. Burr. Undra vad jag skall ha för kläder i vinter för att inte frysa. Fast de löser sig då :-)

Jag har länge funderat på om jag skall som alla andra lägga ut eller inte lägga ut bilder på min mage. Men då jag vet att många läser bloggen som jag snällan träffar så kanske de kan vara roligt för dem att följa hur magen växer. Idag går jag in i vecka 13.  Hela min kropp känns mer eller mindre som en flodhäst. Kanske elakt men så känner jag mig. Alla kläder börjar bli små. Mamma byxorna är de enda jag kan ha nästan. Idag skall jag åka till köpcentret för att se om jag kan hitta några andra toppar.

Många spekulerar i att de kan var tvillingar jag kan ha. Eftersom de tycker jag är så stor redan. Jag har ingen erfarenhet om hur stor man "brukar" vara i vecka 13. Detta är vårt/mitt första barn, har ingen koll på hur stor man skall vara i resp vecka. Så de rycktet kan jag varken bekräfta eller förneka. För de har jag ingen aning om. Vi skall ju på ultraljud i november och då får vi se. Sista när de gjorde ultaljud i vecka 7 sa hon att hon bara såg ett foster för tillfället...hmmm hur kan det komma ett till i så fall funderade jag på och gick därifrån.

Idag skall Matte åka iväg och ställa in MC för vinterförvaringen. De känns lite sorgligt då vi inte har hunnit åka så mycket i år heller. Tror jag åkt en eller två gånger. MAX ! nästa sommar blir det nog inget för mig, Matte fundera på om han skall eller inte ställa på MC. Vi får se vad som händer.De är långt kvar.

Ikväll kommer min kära  sommar syster hit som vi var på bröllop hos. De skall bli superduper trevligt
hihihi


Ta hand om er där ute så hörs vi

Kram



Fredagsmys på jobbet

0-3e87ee7d122e6c53876dce956a3e0ef9.png

Kolla varifrån!

Fredagsmys på jobbet


Har vunnit en tävling på jobbet.kr

0-14b86865b2746272d8ce81797f957fd1.png

Kolla varifrån!

Har vunnit en tävling på jobbet.kram


nyhet!gott!

0-305444ebae6d88f6578ca7c4fc8d66af.png

Kolla varifrån!

nyhet!gott!


Hej

Hej alla glad läsare
Jag har försökt blogg från mobilen idag men det gick inte. Så nu lägger jag ut ett vanligt inlägg istället. Jag har letat länge efter dessa. Jag fann dem i personalmatsalen idag :-)


Helgen i sin helhet

I fredags gick jag och jobbade, dock mådde jag riktig dåligt när jag kom hem, åt knappt middag och när jag fått i mig lite däckade jag rent ut sagt i sängen och sov i 3 timmar. Vaknade av att Matte väckte mig och sa att det var idol. Jag pallra mig upp men låg och åmade mig i soffan i 30 min sedan gick jag in och la mig i sängen och sov till klockan var 8 på morgonen :-)

Jag mådde mycket bättre när jag vaknade i lördags morse. Det var ju tur det. För vi skulle på mässan i Älvsjö. Det var ju Barn mässan. Vi fick gratis blöjor av både Pampers, Libro och Huggies (de var finast för de hade babynallephu och hans vänner på - jag är ju ett Nalle Phu fans*ler) Det låg även med i varje förpackning våtservetter och massa andra saker. Ha ha. Känns ju lite konstigt att ha de hemma redan men men...

Sedan var det några som visade upp sina barnstolar till bilen, som vi blev kära i. Vi är ju nya på allt. Det känns som man kan lockas med i det mesta som folk försöker sälja på en. Men detta verkade bra så vi får se vad det blir. Men de hade även något som kallades för Graviditetsbälte. Jag blev kär och Matte sa direkt att han tyckte vi skulle köpa ett sådant. Så när vi kom hem kollade vi på blocket ifall vi hittade något och de gjorde vi. Så vi bar i väg till Tyresö och köpte ett. Så nu har jag ett bälte som sitter skönt i bilen. Då jag "tycker" jag åker mycket bil så är det bra.




När kvällen kom så var jag sugen på Pizza för första gången på flera flera veckor. Då bestämde vi oss för att åka till Nelles i Årsta och käka. Det var så *pip* gott.

Det var väl de som har hänt hithils i helgen.
Vad som händer idag ja de får vi se.

Du Jessica. Det du undra över så var kakan okej, Men vanliga pepparkakor är godare, och vanliga Ballerina är godare - var för sig.
Sedan undra du hur du lägger in den snurrande bebisen. Du kan gå in på

http://babystrology.com/baby-tools/baby-tickers/

Och för er som vill veta mer vad som händer med mig och våran baby så får jag varje söndag veckobrev. Idag stod det så här:

Nu är du tolv veckor gången (eller gravid i trettonde veckan, om du föredrar att räkna så). Det betyder att du är i fjärde månaden (början av andra trimestern) och dina hormonstormar borde nu ha börjat lägga sej. Förhoppningsvis kommer även illamåendet att minska. De flesta börjar må bättre vid den här tiden, även om illamående kan återkomma periodvis under hela graviditeten. Din bebis ansikte ser nu mycket mer mänskligt ut. Ögonen sitter närmare varandra och öronen har hamnat på ungefär rätt plats. Den är nu definitivt en liten människa (snarare än ett embryo) och är i en fas då vävnader och inre organ växer fort. Och bebisen kan faktiskt redan suga på tummen därinne.
Graviditeten brukar vara mer njutbar i andra trimestern (fjärde till sjätte månaden) — diverse besvär tenderar att klinga av och risken för missfall minskar kraftigt. Vi hoppas detta stämmer för dig och kommer att fortsätta finnas här för dig under kommande veckor.


Ta hand om er där ute och så hörs vi.


Kram

Nyhet en kollega bjö

77378275c64183105adf408481e51111.png

Kolla varifrån!

Nyhet en kollega bjöd på pepparkaks ballerina


Svininfluensan

Hej kära läsare

Jag har nu varit hemma sedan halva tisdagen.
Jag är förkyld
Bättre har det blivit men jag är fortfarande väldigt täpt och näsan ser ut som Rudolf på julafton.

Men jag har än så länge inte blivit ett svin :-)

Men däremot ringde jag till MVC då jag nu tillhör riskgruppen för att bli ett svin för att höra med dem om de har fått in något vaccin ännu eller inte. Men de hade det inte. Jag skulle ringa nästa vecka. Får se vad de säger då. De skulle börja vaccinera tydligen i mitten av vecka 42. Får se om det blir då...

Jag börjar bli rastlös på att vara hemma.

TA hand om er där ute så hörs vi
Kram

RSS 2.0