Johannas första skor, dock förstora trots att det var minsta storleken

Nu har Johanna fått sina första skor.dock för stora

Nalle Puh mobil till sängen

Hej
Har haft ett par jobbiga dagar och nätter. Vet inte vad det är för fel på lillskruttan. Men de tror att det är kolik. Vi var inne igår och kollade henne på akuten. Vi ville utesluta att det är något annat fel på henne.

Men inatt fick vi sova. Det var skönt. Nu ligger och och pratar med sina gossedjur i sängen. Jag låter henne ligga där och "vila" så länge hon inte gallskriker. Dessutom har jag börjat med täcke till henne. Vet inte om det är det som gör att hon sover bättre? (tänk den som ändå visste)

Igår var jag även och köpte en mobil till sängen.



Fick med lite begangade kläder och oxå.

Idag ska jag försöka ta mig till Farsta och hämta ett par skor som min mamma har köpt till Johanna.
Annars verkar det vara som så att just nu sover Johana och jag skall passa på att kasta in en tvättmaskin. Har då aldrig haft så mycket tvätt som vi har nu.

De ska tydligen bli kallare ett par dagar framöver nu så se till att klä er och inte bli förkylda.

Nu är det bara dryga månaden kvar tills mattias går på semester. Jag längar så.....Då har vi 8 veckor tillsammans.

KRAM


3 år idag...

Idag har Mattia och jag varit tillsammans i 3 år. Shit! Jag älskar honom lika mycket som det vore dag ett i vårat liv tillsammans.

Han är ledig idag och imorgon. Skönt

De som hände igår på BVC är följande. Det är att läkaren tyckte vi skulle avsluta med Sempers ersättning som komplement och börja med laktosfri ersättning samt att jag skulle utesluta mjölk i min kost helt. För att se om de hjälpte. Vi körde stenhårt redan för första sekund. Vi har funderat och vi tror att de har redan börjat ge resultat. Det är skönt för både våran och Johannas del. Vi får väl se om något dygn och se om det håller i sig. Jag hoppas det verkligen. Hon är väldigt nöjd med livet just idag.

Det som är svårt är att veta vad jag får och inte får äta. Men vi kommer nog snart in i det hela. Idag ska vi äta räkmackor för det var det enda vi kom på vi kunde fira med, våran tre års dag.

Så det känns lite som det har varit lite många nedslag den senaste tiden, men de kanske löser sig nu efter att hon fått ny ersättning.

Jag bråkar fortfarande med Försäkringskassan ang både Mattias ersättning och min sjukskrivning och barnbidraget. Får se denna månad om de lyckas betala ut föräldrarpenning rätt i allefall. Herregud vilket folk som jobbar där. Nåja det blir väl bättre de oxå med tiden.

Just nu ligger Johanna och sover på Mattias bröst och de sitter och ser på hockey. Det är på ett skönt att han är hemma just nu. För då får jag lite avlasning på dagarna. Det har varit riktigt tuffa dagar ett tag tilbax. Hoppas verkligen som sagt att den nya ersättningen hjälper.

Det var allt för mig i denna skrivandes stund...

Ta  hand om er där ute och glöm inte dricka mycket vatten nu när värmen kommer. Det som är gott är Bonaqua

KRAM

Sommaren vekar vara här

Hej
Nu känns det som att sommaren har kommit det har varit underbart väder i flera dagar.

Här är livet inte en dans på rosor dessvärre innaför våra 4 väggar. Johanna har knappt sovit något på flera dygn (uppe i över en vecka) och när hon somnar så sover hon bara max 30 min. Vi har inte kommit fram till vad det är. Vi har provat med Kolik-droppar, sempers magdroppar osv...men inget har hjälpt. Igår morse hade det blivit för  mycket för mig. Jag och mattias orkar inte längre. Så jag bestämde mig för att ringa BVC och höra med dem vad man kan göra. Maria våran underbart gulliga sköterska på BVC ringde mig igår eftermiddag och vi började prata om komjölksallergi. Vi fick en tid nu på morgonen för att gå dit och prata med Maria och läkaren. Får se vad de säger.

Ska se om jag hinner göra mig iordning nu för en promenad till Högdalen eller om det får bli bilen. Jag önskar att jag hann gå.

TA hand om er där ute och så återkommer jag när jag vet mera...

KRAM

Tiden bara går...

Tiden går så fort jag fattar fortfarande inte. Hinner knappt med mig själv längre. Johanna har varit vaken större delar av dagarna och kräver sin uppmärksamhet. Hon har haft ont i magen oxå så vi har börjat med två olika magdroppar. De har börjat hjälpa lite. Men sover gör hon inte så mycket på dagarna när Mattias är bort. Undra om hon kan börja sakna honom redan???

Värmen har kommit och de är så skönt. I lördags var vi och hämtade Mattias MC. Mitt MC ställ passar inte längre så jag ska sälja mitt och köpa nytt så jag oxå kan få följa med :-) Det var första riktiga värmen som Johanan fick känna och hon blev nog inte så glad. Det var varmt för henne trots att hon bara hade sin lilla body och blöja på sig i vagnen. När jag ammade henne blev det så varmt att jag satt och fläktade oss med en tidning.

I fredags var vi på kontroll på BVC och  Johanna hade gått upp i vikt igen. Det är bra. Vi får se nästa gång vi ska dit så har hon förhoppningsvis hittat sin kurva.

På Torsdag firar Mattias och jag 3 år. Shit jag fattar inte att tiden går så fort som sagt. Att man kan älska någon så mycket som jag när det gäller Mattias tordde jag inte man kunde göra. I och för sig så älskar jag Johanna oxå. Men på helt annat sätt.

Nu har vi börjat planerar semestern i sommar. De ska bli så underbart att vara tillsammans med Mattias i 8 veckor. Fattar knappt att det är sant. Vi böhöver inte stressa med något. Vi har ju 8 veckor tillsammans. Första veckan blir på hemmaplan. Andra veckan har vi bokat hotell. De hade spjälsäng på Scandic :-) och de är på väg ner till Ullared. Vi ska dit och se vad alla säger är så bra :-) Sedan ska jag försöka hinna med några outlets. Sedan ska vi till Lima oxå ett par veckor. Gud vad skönt de ska bli där uppe finns lixom ingen stress.

Jag har även trott eller ej börjat längta till hösten för då ska jag börja träna. Känns dumt att köpa ett årskort nu när det är bar 1.5 månad kvar tills Mattias går på semester.

Om två veckor dryga så ska vill på Bröllop. Ett par kompisar till oss ska gifta sig. Det är så underbart med bröllop. Så vakert som det är. ÅÅå jag fäller en tår redan nu...

Nä nu skall jag röja upp lite innan Johanna vaknar, jag har lyckats få henne att sova för första gången på flera dagar. HOn har inte velat sova på dagtid. Men det är säkert för att hon haft ont i magen.

Om det hinns med innan det blir för kallt så kanske vi hinner äta middag på balkongen. I fredags köpte jag svenska jordgubbar och shit vad gott det var. Men dyrt..hahah


Ta hand om er där ute så hörs vi..

kram


Tidningen Mitt i


Måndag och ny härlig vecka

Hej kära läsare
Idag är det måndag och en ny härlig vecka. Dock är det mulet och kallt ute.

Imorse blev jag glad när jag ställde mig på vågen. -12 kg sedan förlossningen. Ändå har jag inte börjat träna. Samt att jag inte har börjat gå på ordentliga promander ännu.

Idag ska jag på återbesök till mödrarvården. Då ska jag fråga hur det ser ut med träning för mig :-)

I fredags så var jag i högdalen på eftermiddag igen och köpte ett amningslinne på lindex. Men när jag gick därifrån verkar det som det har blåst bort för mig. Inge skoj alls. Men men..man har lärt sig av sina misstag nu.

I lördags vi fick en Babybjörn sele av Mattias mamma och pappa,  till Johanna. Hon älskade den. Skönt. Hon somnade i den. Den satt perfekt och var skön avlastning för ryggen.

I söndags så var mamma här igår och hjälpte oss och tvättade alla fönstren samt gjorde middag åt oss :-) Det var skönt.

Nu ska jag göra mig i ordning...

TA hand om er där ute...

KRAM

Fredagsmys

Idag är det fredag och vi har precis varit på BVC och vägt och mätt våran lilla skatt. Hon är ju 5 veckor idag.

Våran lilla skatt har vuxit :-) På två veckor: 800gr och 2 cm :-) Gooo Johanna...hihih Nu är hon uppe i 3710g och 52.5 cm lång...

Kan det bli bättre :-) Jag vart så glad så jag firade med att gå in på Coop och köpa mig en rosa munk :-) Även om jag inte borde. För jag har bara gått ner 1 kg på en vecka. Men man måste unna sig för orka :-)


I helgen kommer min mor hit och ska tvätta fönstren åt oss. Känns inte som jag varken har tid eller ork till det :-) Som belöning får hon middag :-)



Ta hand om er där ute så hörs vi snart igen...

KRAM


Idag är en dag jag längtat till

Hej kära läsare
Precis som Jenny kommenterade så var det ju bara tisdag igår. Idag är det onsdag. Snacka om jag blir dagvild när jag går hemma så här. Tur det finns kalendrar som håller koll på när och var jag skall göra saker.

Men idag är en dag jag inte glömmer så lätt. Jag ska till frissan och klippa och fixa till mig. Jag ska dit kl 10 så det vara bara att stiga upp när Mattias gick upp för det värsta jag vet är att stressa. Hellre går jag upp för tidigt så jag hinner med allt. Man vet ju aldrig hur lång tid saker och ting tar när man har små söta underbara barn. Sedan är mitt mål att ´hon ska få mat innan jag skal klyppa mig precis så hon sover igenom hela tiden :-) Hon jag går och klipper mig hos (även min mor) så var Johann mer än välkommen. Men hon sa att de kan ta lite längre tid att bli klippt då hon blir så upptagen med att gulla med henne. HAHA. Mig gör det inget :-)

Vi har börjat kämpa för att Johanna ska sova i sin säng. Det är lättare sagt än gjort. Men vi kämpar. Det går så dära. När hon väl sommnar så är det inge problem att sova där, men att somna när eller när man lägger ner henne då hon har somnat - det är det som är problemet. Fråga mig intehur men på något sätt låg jag i min säng och Johanna i sin säng.Men jag hade min hand på henne så hon blev lugn. Jag hade armen vilandes ovanpå spjälorna. Snacka om jag fick kall hand när jag vaknade. Allt blod hade ju runnit ner. Vad gör man inte för de små underverken.

Jag har äntligen fått ordning i vårt klädrum. Dock fanns det inte så många kläder som jag önskade jag kunde ha. Men jag har lite mer ordning nu. Jag har tagit undan alla graviditetskläde :-( och tagit fram min FD kläder. Johanna har en flyttkartong vi fått med kläder som jag måste börja sortera ut. Det är alla möjliga storlekar i den. Det är så skoj för hon har vuxit. Storleken 40, som tidigare var för stort har hon vuxit ur och har nu mera 50 som en vanlig bebis :-)

Idag måste jag försöka tvätta lite. Shit vad tvätt det blir när man har sånna här små.

Nä nu gnyr det någon i från sovrummet hon vaknar nog strax. Hon har ju sovit 2.5 timme i sin säng...JIPPI

KRAM på er där ute


Onsdag

Hej kära läsare

Idag är det onsdag och det är hur dystert väder ute som helst...
Jag började igår att städa i klädrummet det  är hur mycket kläder där inne som helst.
Försöka få koll på Johannas alla kläder och mina kläder. Mina graviditetskläder ska ut och in med det jag kan få på mig. Rensa lite med andra ord.

Igår var Johanna på filminspeling. HAHA

Det var en kortfilm som skall visas på filmfestivalen i Stockholm bland annat samt i Göteborg.  Det var skoj.

Hon har vuxit det ska bli skoj att gå till BVC på fredag och se hur mycket hon har vuxit.

Nä något mera har jag inte att skriva för tillfället

Ta hand om er där ute


1 MAJ

Idag fyller Johanna EN månad :-)

Tiden går så fort. Jag kan inte fatta det. Jag har sagt det förr det vet jag men det är ofattbart hur tiden bara kan springa iväg när man har småbarn.

Nyss har Mattias blivit hämtad av hans kompis de skall iväg och ha Svensexa. De skall göra saker i stan på dagen och sedan bär det av på kryss framåt kvällen. Han är tillbax imorgon eftermiddag. Jag saknar honom redan.

Men idag skall jag och Johanna åka iväg till Trosa och hälsa på Therese och fira hennes 30 års dag.
Tiden går så fort när jag tänker på hur många år vi känt varandra. Jag gick på dagis och du oxå. Tror du skulle börja 1:a efter sommaren. Här firar vi din födelsedag. Men jag minns inte året. Men tycker den är klockren bild.




Sedan har jag en fundering. Varför sover alltid småbarn (typ Johanna hihih) alltid när det inte är dags att sova, och är vaken när det är dags att sova???


Ta hand om er och så hörs vi snart igen....KRAM


RSS 2.0