Läkarbesök = Shopping

Vad tycker ni om rubriken. Tycker den är helt underbar. Varje gång man skall till läkaren så får  man unna sig något. Jag var hos läkaren idag och kollade tjejmagen. Den såg helt okej ut och imorgon har jag bokat in ett läkarbesök till min husläkare. Får se vad han säger. HIttar han inget så kommer jag säga upp mig från att vara kvar på jordklotet. Orkar inte ha ont en dag till. Jobbet blir ju lidande....

I vilket fall som helst så helst så shoppade jag lite när jag var på söder i dag, det var ett litet tag kvar innan jag skulle in till läkaren. Jag var inne på min favoritaffär (shoppar där en gång varannat år i snitt) The English shop, och sedan var jag ner och köpte mitt sommarte.

Det blev engelska kakor till helgen
 




Ett underbart gott te ASSAM TEA




Gräddkola te till sommaren.



Nu skall jag krypa upp i soffhörnet, och bara vara, magen värker och jag orkar längre.

Kram på er alla

Tisdag hemma

Idag är jag hemma. Jag orkar inte jobba (det lät *ler*), men sanningen är att smärtorna i magen övertar min ork att jobba. Igår kväll hade jag feberfrossa (våran temp är trasig, men det kändes så) och halva natten varit vaken.

Men en mage som det inte är något fel på är Kurres. Jag fick svar från vetrinären igår. De hade ju tagit en hel del prover på honom (tänk om de kunde göra de på mig med) . Han har inget större fel. Vetrinären ville att vi skulle prova att byta foder, till ett annat spec foder (han äter ju special foder idag). Jag skall väl försöka ta mig dit och handla någon kväll eller om det blir i helgen. Beror helt på vad MIN mage säger. Sedan skulle vi boka ett återbesök för att se hur han förändrats. Om det inte blir någon förändring så blir det nog kortisontabletter igen eller någon annan form av medicinering.


Vet inte om någon av er har sett detta kedjemail. Jag fick det igår på jobbet. Tyckte det passade perfekt

Picture (Device Independent Bitmap)  Picture (Device Independent Bitmap)


Daniel, prinsessan Victorias fästman till vänster...
Robert från Boxer reklamen till höger...

Eller.... Är det en och samme kille
haha


Många kramar en helt slut Linda



Då var söndagen till övers

Hej alla läsare

Nu har jag ätit hemmagjord kebab. Det var väldigt gott. Något jag kan rekomender er som vill prova något nytt. Matte åt 4 stycken, medan jag åt bara 2, fast de hade räckt med en :-)


Igår var som bekant jag iväg och shoppade. Jag har shoppat idag oxå.

Men igår blev det lite saker på HM och en mascara, bakongmöbler, stolsdynor, nya handukar och idag  blev det ett par byxor och mat. Nu har jag shoppat klart för den här månaden.

Igår fick jag oxå hämtat mitt paket på posten som jag inte hade någon aning om vad det var i.

Ni som inte vet det så sitter jag i testpanelen för att prova nya saker åt Leaf(godismärket) och nu kommer de lansera ett tuggummi som jag var med och testade ut.  De kommer lanseras till sommaren.
Självklart är alla sockerfria och innehåller Xylitol.

 - Salvi, som bygger på det hemliga receptet
 - Pepparmint, unikt från den klassiska TOY-tuggummit
 - Cacuts
 - Raspberry Licorice


Jag har en hel kartong med dessa. Jag skall antingen behålla alla själva eller dela ut.....

 

Söndag

Nu skall jag göra frukost till min underbara kille som ligger och sover....

Kram så länge
(återkommer ang gårdagens shopping)


KRAM


Deklarationen och vetrinärbesök

Hej alla underbara läsare

Idag har jag jobbat, och sedan gick jag tidigare och skyndade mig hem och försökte få Kurre att gå in i buren, och han verkade förstå att vi var stressade :-) 20 min kvar tills jag skulle vara i Kungens Kurva hos vetrinären. In i buren, packa saker, och ner i bilen, in i bilen, på med bälte på Kurre och jag hoppar in och sätter på mig bälte och åker iväg. Vi hann precis, men är det inte typiskt....vetrinären var försenad 10 min, men det var bra, för då hann jag få ner min puls när jag satt där i väntrummmet.

Det besöket resulterade i att det tog blodprov på Kurre, shit vad arg han var och skrek, jag klarde inte var där inne, det visste jag från förra gången, så jag och vetrinären gick ut, när 4 st sjuksköterskor (heter det så när det gäller djur???) höll i honom och jag hörde hur han skrek ut genom alla dörrar, det gjorde ont i mig. Men på måndag ringer vetrinären mig och talar om vad blodproven visar. Hon spekulerade i bukspottskörteln, diabetes, och ålderstecken. Tror jag minns rätt. Vi får se....fanns tydligen behandling mot vad det än var :-) känns skönt att veta.

Efter det så åkte Kurre och jag hem till mamma och skulle äta middag. Vi har varit där hela kvällen, Kurre känner sig som hemma. Han gick och sov i "hans " säng, käkade lite, gick på låda osv....gick ingen nöd på honom.

Mamma och jag deklarerade, vilket känns OTROLIGT SKÖNT att ha fått avklarat. Vi såg på lets dance och rätt person vann.... MAGNUS I LOVE YOU....

Sedan åkte Kurre och jag hem och nu sitter jag här i min ensamhet och ser på konståkning och skriver en shoppinglista till imorgon. Imorgon skall jag träna, shoppa och hämta Matte vid båten (JA han är på kryss igen, denna gång med hockeyn) sedan skall vi till hans föräldrar och käka middag. Hoppas min mage orkar det, den är inte alls bra just nu, just nu är den kraftig försämrad.

Jag skall unna mig mycket skoj i morgon på shoppingen.

Nu skall jag skriva klart min lista och knyta mig. Klockan börjar bli mycket

Ta hand om er allihoppa och kram på er.

Linda

Maguppdateringar

Hej kära vänner och läsare

Jag har nu varit hos läkaren igen.  Jag har inte haft det så bra den senaste veckan, de har blivit sämre.

Det var väl inget roligt besök, men det har det väl aldrig varit hos läkaren. Jag har nu lämnat blodprov för att testa mig för laktos och gluten.

Tänk om jag är laktos och gluten intolerant. Det är nog det värsta som kunde hända. Jag vet att det går att överleva, men vad omständigt. Herregud....men ändå på ett sätt skönt att i så fall få reda på vad det är för SKIT med min mage, har försökt hitta en ny mage på Tradera, eller Blocket, men inte hittat någon. Nä skämt och sido, så hoppas jag en dag får rätsida på detta. Frågade doktorn idag vad han trodde om cancer, men han sa att det trodde han inte. Det ger andra symptom än de jag har. Så det var skönt att höra. För det är något som har slagit mig några gånger.

Efter läkaren gick jag till KICKS och köpte mig ett nytt nagellack, ville unna mig något för det hade ju stukigt en nål i mig, och jag avskyr nålar och de gör så fruktansvärt ont.

Nu har jag gjort en äppelpaj vi skall äta den med lite vaniljglass. Det skall bli gott.

I helgen blir jag ensam, matte är på kryss igen :-( fasligt rännande på dessa båtar. Han kommer ju inte vilja åka med mig om jag skulle vilja. Jag får nöja mig med Egypten.

Nä nu får ni ha det så gott så hörs vi...


Många kramar en "deppig"  Linda


Lördag

Hej
Igår jobbade jag, det var tufft, men kändes okej då det ändå var fredag. Igår storstädade vi bort alla sjukdommar och damm. Det tog oss 2,5 timme drygt. Men oj vad rent det var tills i natt när kurre fick ett av sina toa ryck. Han hade när vi vaknade imorse. Skvätt sand i hela badrummet och sand i halva lägneheten. Hur lyckas han??????

Idag skall vi åka till Västerås och hälsa på Mattias ena syrra som fyller år till veckan. Det skall bli kul och komma och hälsa på dem.

Det lär ju ta hela dagen. Men vi är där så sällan och det är trevlig och mysigt att vara där.

Imorgon skall jag träffa några kompisar som jag inte har träffat på många går. Ni vet hur det är när vuxenlivet träder i kraft!!!! Men nu skall vi ses igen. Skitskoj skall det bli.

I vilket fall som helt så för er som skall se på Robinsson ikväll, kan jag tala om att jag hade en kollega som var nära att få vara med i Robinsson. Men tror hon är glad att hon inte fick vara med då man läst om svält och hemsketer som deltagarna fått vara med om.


Nu har jag inte mer att säga.

Mer än gud nu känns det att våren är på G




Sedan bjuder jag på en bild som jag är glad att jag hann ta :-) Min egna lilla BUDDA :-)))




Ni får ha det så bra


Någon som tycker det är helt okej att jag är hemma och är sjuk




Ny dag nya händelser

Tänkte inte skriva så mycket, mer än att jag tillbringat ´större delen av dagen på toa...MAGSJUK....


Vilken dag...

Jag har ju sagt det att mitt liv är aldrig enklet. Jag kan aldrig vakna, åka till jobbet, jobba, komma hem laga middag och sedan är dagen gjord. Men nääääääääää.....

Det här är min dag.

Har inte sovit så mycket i natt. Mattias är SJUK, och det säger jag inte bara så där.  Han är verkligen sjuk. Han har så där frukansvärt hög feber, han yrar och har så fruktansvärt ont i kroppen. Han höll mig vaken i natt.

Men iväg till jobbet måste man ju. Åker iväg som vanligt. Kommer inte längre än till Farsta simhall. 

Där står det en polis och dirigerar trafiken. Han vinkar in bilar in mot simhallen. Mig med. Okej, nervös och skakandes som ett asplöv, kör jag in. Jag försöker hitta ngn ställle att ställa bilen på, hittar inget bra. Men ser en polis som nickar instämmande mot mig och visar mit "tummen upp" och antar att det är nog bra att stanna här. Helt plöstligt mitt i allt tänker jag "herregud, man får ju bara ha tomgodskörning i en minut i Stockholms län" Fick panik och stängde av bilen. Det kommer en kvinnlig polis och ställer sig brevid dörren. Jag skakar som ett asplöv och hackar tänder. Jag är livrädd. Vet inte varför.

Tänker "ska hon inte öppna dörren", men inser att det är ju en polis jag har att göra med och öppnar dörren själv. Hon säger att detta är en rutin kontroll!!!! Jaha, vad innebär det, tänker jag då. Hon frågar efter körkortet. Jag är så skakis och nervös och bara skakar när jag tar fram handväskan, hon frågar varför jag är så nervös. Jag säger det att jag inte har haft körkort så länge och jag är är nervös.

Hon får mitt kort och säger med en grov, bitter, hård ton att det är väl inget att vara nervös över. Om du inte har något att dölja. Då kläcker Linda ur sig, nervös som hon är. Jag åt punchpraliner till Beck-filmen igår kväll (jag bjuder här på ett skratt om ni inte skrattat hithils) Men hon var så torr och tråkig att hon rörde inte ens på en mungipa. Vilken annan polis hade flinat lite. Men inte hon heller. Nåja, Hon säger då de ger inget utslag, men frågan är om vad du har drukitgt till frukost. Kaffe med mjölk säger lite med en darrande röst. Ja jag skrattar åt det efteråt, men då var jag rädd....

På ett hårt och grovt sätt säger hon till mig att det är dags att blåsa. Jaha. Hur gör man då???? tänker jag, vågar jag fråga. Nä hon fattar väl att jag inte har gjort det. Vilket hon delvis gör. Hon säger att jag skall blåsa tills hon säger till. Jag tar ett ljupt andetag och blåser, men orkar inte blåsa länge. Tar bort det äckliga röret från munnen. Hon blir arg. Höjer rösten och säger åt mig at jag skulle blåsa tills hon sgäer till. Jag försöker än en gång att ta ett Djupt andetag så hon blir nöjd. Jaha det duger väll säger hon. Vadå dög  det inte den här gången? Men hon fortsätter att fråga ut mig. Ja och vems rä bilen frågor hon, den är inte din va??? Nä det är min pojkväns pappas bil säger jag. Jaha och den får du köra säger hon, precis som om jag inte skulle få det. Sedan säger hon bara hej då och går.....

Där sitter jag som ett fån och undar vad som händer nu. Men inget händer. Jag tänkter att jag skall börja rulla vidare.

Vilket jag gör och kommer till slut till jobbet.....


Nu är jag helt slut.....

Spelar väll ingen roll om han var snäll eller ej...

Han skall tydligen bara dömmas för våldtäkt, och kan bli släppt om 6.5 år. Vad tänker rättsväsendet med. Har man gett sin dotter, eter, tvingat henne som sexslav i 24 år, dödat dottern barn, genom att bränna upp kroppen i värmepannan, (ingen som kände lukten). Han börjar våldta sin dotter redan som 11 åring, som 18 åring spärrar han in dottern nere i deras källare. Hon blir tvingad att skriva ett brev där hon ber att föräldrarna skall sluta leta efter henne. Men herregud. Hur är en del föräldrar funtade. Vad jag fattar det som har hon fött 7 barn åt hennes pappa. Men hur många gånger till har inte våldtagit hans dotter. Det har framgått att han åtalas för 3000 våldtäkter. Fy faaan säger jag den dära Josef Fritzl skall inte ha mycket värdighet kvar i livet. Varför ens dömmas till fängelse. Han kan väl lika bra bli hängd, med massmedias skådning. Han är ju även dömd för slaveri, olaga hot, incest, mord och frihetsberövande. Men tydligen skall han bara dömmas för våldtäkt. VARFÖR INTE FÖR ALLA SAKER.....

Tanten i artikeln säger "Han var ju snäll"

Imorgon startar en ny rättegång. SÄTT DIT DEN ÖSTERRIKAREN...


Trött och sliten

Jag är helt trött och sliten, men biter ihopp och försöker leva så normallt som möjligt. Fast idag blev det Pizza till middag. Det var gott.. Vi åkte till Nelles i Årsta. Å jag älskar dem, avslutade med en pizza klubba, en RÖD :-)


Nu har jag oxå ringt och bokat till vetrinären för att se om de kan göra något åt Kurre. Vi får se vad de hittar för något på min "bullimikatt". Om två veckor ska vi dit. Blir väll helt ruinerad!!! Men "vi" (Kurre och Jag) har varit där många gånger förr, men den här gånger hoppas jag de hittar något så min lilla älskling slipper spy och ha ont. Jag lider med honom.


Till helgen blir det Melodifestivalen, och allt vad som det  innebär. Men startfälltet är ju inte supertoppen, men ändå saken som sådan. Jag var ju globen i morse, såg några viktiga männsiskor som sprang runt i sina back-stage-pass (stavas det så??) Trodde jag såg någon halvkändis, men ingen så dära som man känner igen till hundra. HAHAHA


Ha det nu så gott tills vi hörs nästa gång.

Många Kramar Linda

Tänk att få ha denna på jobbet...







http://www.roligaprylar.se/Panik-knappen.html

Oturen förföljer mig...

I morse halkade jag när jag klev ur bilen på jobbets parkering. Jag landade på armen och fick säkert en "stöt" och upp i axeln. Det var fruktansvärt ont och gör. De värker från axeln ner i armen. Undra när det blir bra. Har provat med inflamationshämnade tabletter men de hjälper inte heller.

Får se hur kvällen och natten blir...

Vill inte åka till aktuen och tillbringa 10000 tals timmar med pensionärer som gnäller över att de brutit lårbenshalsen och så vidare..........................


Linda

Livet är inte alltid en räkmacka...

Se denna artikel...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4606394.ab


Ha en underbar dag i snön.

Kram Linda


Måndag

Hej
Då har en helt vanlig måndag blivit ett minnet blott.

Det är inte ofta jag brukar dela med mig av recept. Tänker hela tiden, vem är intresserad av vad jag har lagat. Men jag vill gärna ta del av andras ideer. För den dagen kanske jag står där och har ideetorka.

Idag provade vi något nytt som Matte har hittat. Det var från Viktväktarnas kokbok. Sluta inte läsa för det nu ni tråkmånsar som tycker Viktväktarna har tråkig mat. Har ni gett de någon ärlig chans ???

För er som vill prova så kommer här recptet....


Pastagryta med kyckling och mozzarella 4 port

4 dl kokt pasta, jag köpte barillas färgade penne, du vet de röda, gröna, och gula :-)
3 kycklingfileer a 125 gram
1 röd paprika
½ purjolök
2tsk flytande margarin
10 cocktailtomater ( jag blandade gula och röda)
125g mozzarella (max 10%)
timjan
basilika
salt, peppar


Koka pastan
Strimla papriak och purjolök
Dela kycklingen i mindre bitar
Stek i margarinet

Halvera Tomaterna och dela osten i mindre bitar och blanda

Krydda med timjan, basilika, salt och peppar


För er som äter efter viktväktarn ger denna måltid 7 points.


Smaklig måltid

// Linda

Morotskakan är HELT SLUT...

Jag skojar inte. Mattias och jag har haft i oss hela kakan......



kram och god natt

Morotskaka är i ugnen....


Melodifestivalen

Så här mysigt kan man ha när man är ensam hemma och skall se melodifestivalen.




Pizza eller inte...


Hej
Matte är bort och jag känner mig inte hundra.
Har inget hemma att äta, fundera på en pizza. Men hittade något på nätet som kallas för Calskrove. För er olyckligt ovetande så kan jag tala om att det är ungefär vad det låter som - Ett skrovmål, bestående av pommes och två hamburgare med bröd, ost, sallad, ketchup, dressing och tomat, inbakat i en calzone, modell XL. Finns på pizzeria Tre Kronor på Erikslid i Skellefteå, kostar 95 kronor inklusive dricka på 33 cl.




Blev lite mer intresserad så jag surfade vidare på olika pizzor som finns.
Finns en hel del äckligt.

Piteå: Julpizza med prinskorv, köttbullar, lax och rödbetssallad.


Junsele:
en pizza med hjortronsylt.


Norsjö:
pizza Lappland består av renskav och lingon.


Arboga:
pizza Calzone - med komplett kebabtallrik.


Kärrtorp:
Frukostpizza med yoghurt och flingor.


Forshaga:
Pissagettin innehåller tomat, ost, köttfärssås, spagetti, vitlöksyoghurt och lök, halvinbakat.


Umeå:
Rödingspizza med röding, kantareller, hollandaisesås, hackat ägg och lök.


Halmstad:
Tamars Special består bland annat av tomat, ost, ananas, glass och chokladsås.


Jönköping:
pizzan Tre Kronor serveras med tomatsås, riddarost, champinjoner, lök, kebabkött, färska tomater,
isbergsallad och gurka samt pommes frites.


 Åhus
: Plankpizza är en vanlig pizza toppad med oxfilé och gratinerat potatismos.


Vad är det för fel på en vanlig heliga pizza. Nr 1-25 :-))))))

Kram  Linda

" DET ÄR INTE LÄTT FÖR EN SKÖLDPADDA ATT VÄNDA PÅ SIG NÄR DEN HAMNAT PÅ RYGG"


Lite blandat om veckan

Hej alla läsare

Hoppas ni inte gett upp, Jag har bara inte orkat skriva den här veckan. Jag har varit så trött. Men nu tänkte jag skriva om lite allt möjligt.

Jag har varit hos tandläkaren och lagat ett hål, och det var hemskt. Men jag överlevde tydligen. Jag har sådan tandläkarskräck. Men jag hade ABBA i ena örat och underbar tandläkare i andra som berättade lite vad hon gjorde hela tiden. Hon var toppen, aldrig skall jag släppa henne.

Visste ni att det fins högkostnadskydd hos tandläkaren oxå. Först får man ju en värdcheck på ett visst belopp beroende på hur gammal man är. Sedan betalar man fullt till 3000kr och sedan får man 50% rabatt upp till 15 000 och efter det får man 85 % rabatt. 


Jag har insett att jag har gått upp 5kg sedan i höstas typ....tråkigt 

Jag slutar tidigt imorgon skönt. Hoppas det är bra väder då skall jag njuta av solen

Kurre har fått ngn fixide om att han har börjat sova i min säng. Hela dagarna och hela nätterna, de är ju tur att han sover på min del då mattias är allergisk. Katter är då speciella djur.

Nu får det  blir lite tv-tittande.

vi hörs
'
kram

Hemma igen

Igår var den bästa dagen på mycket mycket mycket länge.

Klockan ett skulle vi åka härifrån, jag visste inte så mycket, men sedan började han packa fram sina saker, och jag pakade då liknade saker. Ingen bergsklättring *skönt*

Vi gav oss ut på vägen och körde söder ut. Hade ingen aning om vart vi skulle.

Han kör och kör och kör

Sedan tar han av avfarten Nyköping. Oj Nyköping. Vad kan man göra här.

Han svänger sedan av vid ett hotell inne i centrala nyköping. Här är det. Vi kliver ur och går in för att checka in. Hon i repan säger ja då har ni beställt lyxpaket och champanjen har jag inte hunnnit komma upp med.. Jag bara titta på Mattias, vad har han nu gjort. Sedan kommer vi till det vi änn idag inte fattar. Hon säger att vi kommer äta middag på Forsen (restaurang).  Jag  tänker då oj vad härligt, middag fixad oxå. Men sedan säger Mattias att han inte har bokat bord via hotellet utan på egen hand. men på rest Forsen. Vi har då ingen aning om hur hotellet vet att Mattias har bokat bord på den rest. Nåja tänker vi. Vi går upp på rummet och det är då dukat med röda rosor, chocklad, jordgubbar och vindruvor. Supergott och fönster ut med ån i Nyköping. SUPERDUPERVACKERT

Vi går en sväng på staden för att kolla läget, inte stort men dock tillräckligt, vi går sedan tillbax för att värma oss med lite champange. Vi går iväg till rest och när vi kommer dit frågar de oss om vi bor på hotellet, vi säger ja. Och då säger servitrisen att det är då en spec meny för 250kr per person som man kan få äta (den meny bestod av räk coctail och lam och teramiso) den valde jag. Mattias tog annat men fick då avdraget 250kr. Middagen blev inte dyr och vi fattar inte vart detta erbjudande kom ifrån. För i erbjudandet packet som Mattias bokat ingick ingen middag. Men helt plötsligt står vi där med 500kr rabatt på middagen. Vi tackar och går därifrån och undrar om de då kanske lägger på det på hotellnotan när vi checkar ut. Men de gjorde de inte. Så vi betalade bara för en flaska vin.

När vi kom till hotellet så beställde vi ett glas vin var och tog lite kex och ost och satt och kolla ut över ån. Skitmysigt. Sedan gick vi upp och jag somnade som en stock.

I morse när vi skulle checka ut så hade de inte lagt till vinet på hotellnotan heller. Så de betalade vi inte för heller.

Mycket bra....

Tack snälla Matte för en underbart mysig helg. Det var toppen, allt från väder och vind, till middag och överaskningar. WOW.....


























Många kramar en "nykär" Linda


RSS 2.0